Direct geleverd. Binnen 5 minuten in je mailbox

Bingo spelen

Bingo is het perfecte spel voor een gezellige activiteit met vrienden, familie of collega’s. Het is eenvoudig en leuk voor iedereen, ongeacht leeftijd of ervaring. We geven je tips hoe je het beste een bingo kunt organiseren?

Beste bingomolens

Beste Prijs Kwaliteit

Ideaal voor kleine gezelschappen

Voor professioneel gebruik

Hoe organiseer je een bingo?

Bingo is een leuk en eenvoudig spel dat door mensen van alle leeftijden gespeeld kan worden. Het is een perfecte activiteit om te doen met vrienden en familie, of collega’s. Iedereen vindt bingo namelijk leuk! Wil je een bingo organiseren? We helpen je graag op weg.  Hieronder vindt je een stap voor stap uitleg over hoe je een bingo kunt organiseren. 

1

Bepaal het aantal spelers en maak bingokaarten voor iedereen

Het eerste dat je moet doen is het aantal spelers bepalen. Je hebt namelijk voor iedereen een unieke bingokaart nodig. Je kunt deze zelf maken of bingokaarten kopen.. Zorg ervoor dat iedere speler een unieke bingokaart heeft.

2

Kies de prijzen

Een bingo is niet compleet zonder prijzen. Aangezien je meerdere rondes gaat spelen heb je dus meerdere prijzen nodig. Dit hoeven niet persé hele dure prijzen te zijn, het gaat natuurlijk om het idee! Je zult zien dat de prijzen wel zorgen voor extra spanning.

3

Bepaal de regels

Iedereen heeft wel eens bingo gespeeld, maar als je zelf een bingo organiseert moet je vooraf nadenken over de regels. Speel je namelijk voor een volle horizontale rij, twee volle horizontale rij een volle kaart of een diagonale lijn? Voordat je begint is het belangrijk dat je aan de spelers duidelijk maakt wat de opdracht van de desbetreffende ronde is. De meeste mensen kiezen ervoor om te spelen voor (1) één horizontale volle rij, (2) twee volle horizontale rijen en een (3) volle kaart. Zo speel je met een unieke bingokaart dus in totaal 3 rondes. Je hebt natuurlijk de vrijheid om extra rondes toe te voegen. Zorg ervoor dat iedereen de regels begrijpt voordat het spel begint. 

4

Zorg voor een manier om ballen te trekken

Er zijn verschillende manieren om de bingoballen te trekken, je kunt natuurlijk gebruik maken van een traditionele bingomolen. Tegenwoordig kun je op het internet ook digitale bingomolens vinden, maar dat is natuurlijk niet zo leuk als een echte bingomolen.

5

Start het spel

Het is tijd om het spel te beginnen! Roep de getrokken ballen hardop op, zodat iedereen ze kan controleren op zijn of haar bingokaart. Als iemand een volle rij heeft, roept hij of zij “Bingo!”. Het is belangrijk om snel te controleren of de winnaar echt een volle rij heeft, voordat u verder gaat met het trekken van ballen.

Door deze stappen te volgen, kunt u een leuke en gezellige bingo organiseren voor uw vrienden en familie. Zorg voor de juiste voorbereidingen en houd rekening met de regels en prijzen, en het spel zal zeker een groot succes worden. Veel plezier!